Robotporszívó

Moneual ME685 hibrid robotporszívó teszt

2015. december 19. - wpress

A karácsony előtti napokban érkezett Magyarországra a koreai Moneual legújabb robot szállítmánya, ami új, ME685 jelölésű robotokat is tartalmazott. A kicsomagolás után kiderült, hogy egy régi ismerőssel van dolgunk; szerencsére extraként egy nagyobb kapacitású akkumulátort is kaptunk a robothoz.

A teljes cikk...

Robotporszivók tesztje

Kevés porszívónak sikerült teljesítenie a követelményeket, nem is igen jeleskedtek a tesztben. A legjobb eredményt végül a Vorwerk és az iRobot készüléke nyerte el, a legrosszabb helyen pedig a Vileda gépe végzett. Sajnos - szögezi le a Test magazin, ezek a készülékek nem tudnak konkurálni egy hagyományos porszívóval. Egyszerűen hiányzik belőlük a szívóerő. Még a legerősebb porszívó is fele annyi koszt volt képes felszívni, mint egy hagyományos gép.

A teljes cikk...

Melyik a legjobb robotporszívó?

Fegyverzet nélkül nem lehet csatába indulni, úgyhogy mielőtt bevállalnánk a házimunka hétről-hétre visszatérő, legidőrablóbb teendőit, vagyis a porszívózást és a felmosást, érdemes megnézni, hogy milyen felszerelésre lesz szükségünk. A lista szerencsére nem hosszú a választék viszont kezd kicsit átláthatatlan lenni. Ha a lakásban többnyire szőnyegpadló van, akkor a legfontosabb egy jó porszívó, amivel a padlófelületek nagyját le is tudhatjuk. A maradékra, főleg a konyhába, a fürdőszobába és leggyakrabban az előszobába elkél egy felmosó szett is.

Bár porszívóból és felmosó fából is van hagyományos, old-school verzió, mi értelemszerűen a robotikus megoldásokat részesítjük előnyben. Anyák napján amúgy se legyünk zsugoriak; ne próbáljuk meg édesanyánk vagy életünk párjának munkáját holmi ócska eszközökkel kiváltani. XXI. századi problémákra XXI. századi megoldást kell biztosítsunk, elő a robotokkal. Igen ám, de melyikkel? A választásban nyújtunk most egy kis segítséget.

A teljes cikk...

Mennyire használható egy robotporszívó?

Az országban elsőként nyílt alkalmunk kipróbálni az LG legújabb csúcskategóriás robotporszívóját, és ha már nálunk volt, egy harmadannyiba kerülő riválisával is összehasonlítottunk. 170 ezerért egy csendes porgyilkost kapunk, de tapasztalatunk szerint az 50 ezer forintos kiadás sem haszontalan.

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy a porszívózás inkább férfi, avagy inkább női tevékenységek közé sorolható, mindenesetre mi hétvégénként abszolút nem riadunk vissza az ilyen jellegű házimunkától, és például a felmosásnál sokkal kellemesebb tevékenységnek tartjuk. A porszívózással tehát tulajdonképpen eddig sem volt baja, mostantól viszont már egyenesen érdekli a házimunkák ezen válfaja, amiben persze nem kevés szerepe volt annak, hogy egy hétig összebútorozott az LG vadonatúj felsőkategóriás robotporszívójával, a Hom-Bot Square-rel.

A teljes cikk...